Příběh BACHA Cider

Původ: Česko / Lobeč u Mšena | Založení : 2016 | Web: www.cidrebach.cz

S  výrobou cidru jsme začali v  malém v roce 2016. Vyrábíme řemeslný cidre tradiční francouzskou metodou pomalou fermentací vlastních moštů bez přidaného cukru, barviv, aromat, bez pasterizace a  filtrace. Vstupní surovinou jsou jablka a  hrušky starých odrůd pěstovaná v  našich historických sadech v  Lobči a  okolí.

Naše cidry si dávají při zrání v tancích načas, proto se vyznačují plnou chutí a jsou neobvykle suché. Experimentujeme také se spontánním kvašením. Výrobu cidru u BACHA lze bez nadsázky označit za řemeslnou. Spočítali jsme, že v první sezóně jsme každé jablko na cestě do lahve měli v ruce alespoň 10x 🙂 Kromě cidru vyrábíme i mošt a bylinné a ovocné sirupy.

Hlavním zdrojem našich jablek jsou staré sady za zámkem v Lobči a na dvoře Filipov. Zanedbané sady postupně revitalizujeme. Postupně doplňujeme novou výsadbou starých jablečných odrůd.

Pro potřeby výroby jsme lowcostovým způsobem adaptovali objekt bývalé pily a  truhlárny v  areálu hospodářských budov při zámku v  Lobči. Využíváme jedinečný charakter objektu i atmosféru celého areálu. Zároveň tak testujeme možnosti využití potenciálu tohoto opomíjeného typu staveb.

…tak si dejte BACHA!

%d blogerům se to líbí: