PŘÍBĚH NORLER CIDER

Původ: Česko / Telč | Založení : 2017 | Web: www.norler.cz

Jsme dva kluci ze srdce Vysočiny a letos vyrábíme již druhý ročník poctivého řemeslného cideru. Bez doslazování a  zásadně z  českých jablek. Vysočina je prázdná, co se týče kvalitního cideru, tak jsme se rozhodli to změnit. Kvašení na punk po sklepích vystřídaly řízené experimenty a nesmělými krůčky jsme loni vyrobili svojí první pořádnou várku cideru. Pořádnou doslova, protože se nám povedl extra suchý cider s  minimem cukru a  obsahem alkoholu 7,7 %. Letos jsme vyrobili rovnou dva druhy – polosuchý a  polosladký.

Jak se vyrábí?

Z  dezertních odrůd jablek – časem budou prý i jiné. Ty pánové vymoštovali, lehce zasířili, nasadili kvasinky a nechali kvasit. A kvasit. A kvasit. Celkem přes dva měsíce. A  pak ještě šest měsíců zrát. Hezky v  chladu a  temnu, jak se sluší. Na závěr pasterizován a dosycen.

%d blogerům se to líbí: