Proč Češi milují cider?

Češi vypijí ročně zhruba pět milionů litrů cideru a jeho obliba stále roste. Co je důvodem úspěchu a jak se takový zkvašený mošt vyrábí?

Zkvašený jablečný mošt známý jako cider je v posledních letech velmi oblíbeným alkoholickým nápojem. V Česku představuje určitou alternativu k tradičnímu pivu nebo vínu. Popularita nejenom ciderů, ale i moštů, přírodních šťáv nebo sirupů stoupá. Podle „cideraře“ a degustátora Martina Gežo je hlavním důvodem popularity těchto nápojů všeobecně zvýšená poptávka po přírodních produktech, zejména ze strany mladší generace. Cider je nejčastěji vyráběn z jablek. Existují ale varianty vyráběné i z jiných druhů ovoce, jakými jsou například hrušky nebo jahody.

Video zde:

zdroj: www.seznamzpravy.cz

%d blogerům se to líbí: