Příběh Magnetic Apple

Cesta k cideru v byla u nás vlastně takovým logickým „jablečným“ krokem. Toužili jsme vyrobit opravdu skvělý odrůdový mošt, a s rodinným investorem jsme si řekli, že to k úspěchu asi stačit nebude a že musíme z jablek vymyslet další nápoj. Znělo to sice banálně, ale byla k tomu dlouhá cesta, a tak po třech letech zkoušení a kvašení vznikl v Polabském Moštu i cider vlastní receptury, na podzim roku se zrodil Cider Magnetic Apple – proč vlastně „Magnetic“? Jablko nás totiž vždy přitahovalo! Pro rok 2018 jsme připravili přes 10

druhů odrůdových moštů a 5 druhů ciderů, i když ten hruškový jsme letos nezvládli, kvůli nedostatku českých hrušek. Nejčastěji náš cider najdete na pultech bister, kaváren, restaurací a barů v Praze, ale jsme v desítkách podniků i po celé ČR, SR a občas vyvezeme „magnetku“ i za hranice. Všechna jablka a další ovoce, které zpracováváme, pochází od českých sadařů, zejména z regionu středních Čech. Každá lahev nám projde rukama 9x, etikety a korunky se stále aplikují ručně, poloautomaticky a výrobu děláme stále v pár lidech. Věřte tedy, že ani my jsme nečekali, že se z našeho cideru stane během několika let jeden z nejoblíbějších ciderů, že posbírá ceny nejen v Česku, ale vyhraje u španělského publika i na soutěži v Anglii. Děkujeme moc, že vám chutná!

%d blogerům se to líbí: