Cider vs. bůček (recept)

Jak na presovaný vepřový bůček s bramborovou kaší a omáčkou z jablečného cideru se dozvíte v tomto videu:

Ingredience: (4 porce) 1 kg vepřového bůčku bez kosti 2 cibule 0,9 dl jablečného cideru 1 lžíce hladké mouky Celý černý pepř, bobkový list, badyán, sůl

Postup: 1. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením vložte do pekáče. Maso osolte, položte na cibuli s kořením a zalijte 0,6 l jablečného cideru 2. Vložte do trouby předehřáté na 150 ̊ C a pečte cca 4 hodiny. 3. Na upečené maso položte např. hrnec s vodou a takto zatížené nechte v chladu nejméně 2 hodiny odležet. 4. Poté bůček rozdělte na porce, které opečte kůží dolů dokřupava na pánvi a dejte prohřát do trouby. Příprava šťávy: 5. Výpek z bůčku vyduste do tuku, zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte zbylým jablečným ciderem. Povařte cca 15 minut a sceďte. 6. Presovaný vepřový bůček podávejte s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z jablečného cideru.

Zdroj: http://www.tescoma.cz/videorecepty/

%d blogerům se to líbí: