Příběh CARBOY CIDRE

Původ: Česko / Jenichov | Založení : 2016 | Web: www.carboycidre.cz

Jsme zahradnická rodina, která má ráda dobré jídlo a  dobré pití. Ovoce a  zeleninu si sami pěstujeme na naší zahradě. Vyrábíme domácí zavařeniny, šťávy a likéry. Nemáme rádi plýtvání, a tak se snažíme zpracovat úplně všechno, co nám na zahradě vyroste. Proto jsme se pustili i  do výroby jablečného a  hruškového moštu. Pak jsme ale přemýšleli, co by se tak dalo vyrábět dál, a tak jsme v roce 2016 začali s výrobou cidru.

Carboy cidre vyrábíme z čerstvě vylisovaného jablečného moštu a necháváme ho dlouho zrát v demižonech. Nijak ho nefiltrujeme, nedoslazujeme ani nekonzervujeme. Stylem výroby, a tím pádem i chuti, odpovídá nápoji původem z  Francie, proto jsme zvolili název cidre a ne cider. Svou jemnou perlivost získává díky zrání v  uzavřených lahvích refermentací. Je to skvělé pití na léto. Se svými 4,5 % alkoholu je lehce alkoholický, takže zlepší náladu, ale přitom neunaví. Není doslazovaný, takže ho můžete vypít hodně, aniž by se Vám lepila pusa, a  ráno se rozhodně neprobudíte s bolením hlavy. Jablka, ze kterých Carboy cidre vyrábíme, rostou v našem sadu, a okolí. Neošetřujeme je žádnými chemickými postřiky a  sbíráme je, až když jsou plně zralá.

Instagram:
https://www.instagram.com/carboycidre/

%d blogerům se to líbí: