Příběh CIDRE 99

Původ: Česko / Roštín | Založení : 2015 | Web: www.cidre99.cz

Značka CIDRE99 vznikla v roce 2015 na adrese Roštín č. p. 99. Naše cidrerie zpracovává jablka z vlastního sadu a od pečlivě vybraných dodavatelů. Historicky se na našem statku zpracovávala jablka ve formě moštů nebo kvašených či destilovaných nápojů.
Staré výrobní postupy jsou z části zachovány, ale jsou přizpůsobeny našim chutím. Cílem výroby je zachování řemeslného zpracování moravského ovoce s použitím tradičních postupů při výrobě cidru.

cidre vyrobený tradiční francouzskou metodou.

Mošty se šetrně lisují, přirozeně odkalují a za chladna kvasí pomocí kulturních kvasinek. Vlastní proces kvašení probíhá v klasickém francouzském dubovém sudu. Po prokvašení cidre nefiltrujeme, ale necháme sedimentovat a několikrát stáčíme. Následně se cidre plní do tlakových lahví, ve kterých několik měsíců zraje a získává přirozené perlení.

Naším cílem

je vyrobit dobře vybalancovaný svěží suchý cidre s vyšším obsahem alkoholu.