Příběh A.K. CIDER
V roce 2013 jsme obnovili výrobu jablečného moštu v bývalé pálenici ve Vizovicích a navazujeme tak na rodinnou tradici výroby ovocných nápojů, kterou započal Antonín Kalenda roku 1928. Dovolujeme si nabídnout Vám náš A.K. CIDER jako alternativu pro zákazníky, kteří rádi objevují něco nového. Je to nápoj zcela jiný než průmyslově „ v laboratoři“ vyráběné cidery. V procesu výroby se snažíme nepoužívat žádné aditiva či konzervanty. Zrání probíhá velmi dlouho pomocí chladnomilných divokých kvasnic v dubových sudech od kořalky. Výsledný nápoj je vyvážené chuti s odbouranou kyselinou s dubovým a květinovým aroma. Vykazuje znaky velice dobré pitelnosti a stává se velmi zdatným konkurentem pivu i vínu.
Naše cesta, je vyrábět nápoj z jablečného moštu, z místních odrůd jablek, stejně jako generace před námi. Hlavním pravidlem je nezasahovat do toho, co příroda umí naprosto nejlépe při kvašení ovocného moštu. Používat ovoce z chemicky neošetřovaných stromů z Vizovicka, šetrně k přírodě, s úctou k tradici a s inovací pro budoucnost. Vysazovat stromy Valašských dlouhověkých odrůd a udržovat staré sady.
Původ: Česko, region Valašsko
Založení : 1928-1948, obnoveno 2013
Web: www.akcider.cz