Příběh Divokého Jablka

Původ: Česko / Újezd u Chanovic | Založení : 2016 | Web: www.divokejablko.cz

K výrobě lehce zkvašeného nápoje z jablek nás svedlo několik okolností, které nakonec vyústily v seriózní
zájem. Dostatečné prostory v objektu provanutém historií, dostatek suroviny v okolních vesnických sádcích, naše cesty do Francie a především chuť něco nového tvořit, objevovat zapomenuté cesty, bloudit ve slepých uličkách a nacházet ta správná řešení… Divoké jablko cidre

Proces výroby a zrání našeho cidru [sidru] probíhá v duchu tradiční technologie francouzských sadařů. Ve vlastní moštárně zpracováváme jablka starých odrůd jabloní z venkovských sadů Nepomucka a Horažďovicka. Mošt odkalujeme, stáčíme, fermentujeme v dubových sudech a několik měsíců
necháváme zrát. Dbáme na plnost chuti a vyváženost kyselin s nezkvašenými cukry a nahořklými taniny. Dokvášíme v lahvi pro docílení jemného perlení.Těší nás setkávat se s Vámi díky našemu cidru a konfrontovat naše představy o výsledné chuti s Vašimi reálnými chutěmi. Vaše pozitivní reakce nás vždy posouvají o další krok dopřed